Ett eget ställe

Igår avaktiverade jag mitt Twitterkonto, igen. Visserligen var väl nyheten om ny ägare en bidragande orsak, men den var å andra sidan kulmen på något som pågått länge. Twitter var kul i början, men det var ju när det var just på skoj. Samma gäller Facebook, givetvis, som jag lämnade för fyra år sedan efter Cambridge Analytica-skandalen. När de här plattformarna blev blodigt allvar under 10-talet slutade det var särskilt kul för min del. Lite nostalgiskt tänker jag tillbaka på bloggtiden, där folk faktiskt lade ner lite tid och eftertanke på ett inlägg. Det kunde ju vara idiotiska inlägg ändå, såklart, men den riktiga dumheten framkom snarare i kommentarerna då. Med Twitter fick vi bara kommentarer.

Jag antydde ju i början att jag slutat på Twitter tidigare, men jag skulle vilja hålla i det den här gången. Ett sätt kan kanske vara att hitta något bättre. Så jag tänkte att jag börjar blogga igen helt enkelt, om vad som faller mig in mer eller mindre. Det kommer nog inte vara så uppstyrt i början; film varannan fredag hoppas jag i alla fall, i övrigt allmänna reflektioner om lite vad som helst. Just nu känns det bara bra att börja om lite, på mitt eget ställe.

Publicerat den
Kategoriserat som Filmtips